Házunk nem üzemel!

Kedves Érdeklődő! 2019 óta vendégházunk nem üzemel. 


 

A Palóc vendégház egész évben várja pihenni vágyó látogatóit a Nógrád-megyei kedves kis faluban, Terényben.

Terény, Budapesttől 95 km-re, a Kelet-Cserhát Természetvédelmi körzet területén található.

A közel 1000 m²-es kertben álló, vályogtégla, fagerendás mennyezetű, 100 éves „hosszú ház” max. 8 fő részére nyújt szálláshelyet. A Palóc vendégház felszerelt konyhával és fürdőszobával rendelkezik.

 
Palóc Vendégház Terény
 

Bababarát szállás vagyunk, mert vendégházunkban megtalálható a babaágy, a pelenkázó, a babakád, a babaőr, az etetőszék, a vízforraló, a botturmix. A házon belül kialakítottunk egy játszószobát, ahol minden gyerek találhat magának játékot (csörgők, fajátékok, hangszerek, plüssök, mesekönyvek, babaház, kis konyha, barkácskészlet, kisautók, ceruzák). A kertben homokozó, hinta, és babacsúszda is van. A fészerben kialakított "Süldővár" izgalmas búvóhely a gyerekeknek, mellette pedig kerti játékok, kismotor, taxi, játékfűnyíró találhatóak.

A faluban sok helyen lehet állatokat látni, de kérésre állatsimogató programot is tudunk szervezni (ló, csacsi, tehén, liba, kecske, tyúk, kakas, malac).

Családbarát szállás is vagyunk, mert a gyermekekkel érkezőknek rengeteg izgalmas programlehetőséget tudunk kínálni vendégházunkon belül és a környéken egyaránt. Különböző társasjátékok, focilabda, tollaslabda, diafilmvetítő és diafilmek, kártyajátékok, gombfoci, csocsó, a kertben homokozó, hinta várják a vendégeket. Népi kézműves foglalkozást is lehet igényelni, de néhány, a házban található alapanyagot ki lehet próbálni önállóan, útmutatók segítségével (nemezelés, körmöcske, fonalszövés). A sütés-főzés is lehet közös program: a kerti Salgó tűzhely kipróbálása és egy jó bográcsozás élmény lesz kicsiknek-nagyoknak.

Terényben fellelhető programok: lovaglás, lovaskocsizás, gombamúzeum, orsós magnó múzeum, kecskefarm látogatása és a sajtkészítés fortélyai, parasztudvar és istálló látogatása, csipkeverő műhely, ismerkedés a palóc ízekkel, népdalokkal, palóc viseletbe öltözés.

 

Copyright © 2012 Nagy Ágnes és Mátyás Imre